Најава на член  • brzo_citanje172

Брзо читање 1 на ТВ

Брзо читање

Коментар на Неделата

“Премал е просторот предвиден за да искажам колку позитивно влијаеше семинарот. Топло го препорачувам на секој кој го нема досега посетено. Вистинско откритие за мене и права инвестиција за самиот себе. Се учат и совладуваат неколку техники на брзо читање од кои најдобро ми легна техниката зоро во комбинација со машнички. Сега ми останува само да ја совладам техниката со која би можел да го напишам она што ќе успеам да го прочитам. Само напред.“


Миле Томов, економист


Мисла на Неделата

Ако човекот на своите денешни тешкотии не би ги додал и вчерашните и завчерашните, животот би бил неподнослив.

Роберт Хамерлинг

АФС МЕТОД ЗА ДИСЛЕКСИЈА Е-пошта

 

 

 

Метод за дислексија и дискалкулија АФС
(A-Attention; F-Function; S-Symptom)

АФС методот е педагошко-дидактички тренинг и метод за поддршка за луѓето со дислексија и дискалкулија. АФС методот е развиен базирајќи се на фактот дека лицата со дислексија и дискалкулија покажуваат различен начин на процесирање на информациите – што е очигледно од начинот на кој го учат пишувањето, читањето и сметањето, односно, имаат различна способност за учење на истите. Овој специјализиран метод е дизајниран за да даде индивидулна поддршка со намера да се опише и структурира педагошко-дидактичката активност за да се придонесе за негова поголема професионалност во примената. АФС методот става силен акцент на мултисензорното учење.

Тренингот со АФС методот вклучува три основни приоритети за помош кои се мерат:

Повеќе...
 
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРОМЕНА НА АДРЕСА Е-пошта

Почитувани посетители на веб страната www.brzocitanje.com.mk, ве известуваме дека од 01.септември 2015 година Ин Оптимум Македонија е на нова адреса, ул.Борка Талевски 17А (кај ОУ Ј.Х.Песталоци). Контакт телефоните остануваат исти. Слободно контактирајте нѐ за подетална информација додека да биде сменета мапата на фирмата. Ви благодариме на разбирањето и ве очекуваме!

 
ТЕКСТОВИ ЗА ДИСЛЕКСИЈА Е-пошта


Почитувани посетители,

 

Во наредниот период  ќе бидат објавувани текстови на тема дислексија со цел подобро информирање на родителите и на пошироката јавност за истата.

Ве покануваме да комуницирате со нас и да ни испраќате ваши коментари или прашања  на Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите .

Повеќе...
 
МИНИ ТЕСТ ЗА ДИСЛЕКСИЈА Е-пошта


Симптоми на дислексија на кои треба да обрнете внимание:

 


  • Дали детето го погодува зборот, гледајќи го целосно зборот или само првата/првите букви?
  • Дали заборава како се читаше/спелуваше зборот откако ќе ја заврти страницата?
  • Дали му е тешко на детето да ги препознае по звук буквите дури и во збор од 3 или букви како на пример, воз, сон,крв, слон, влог?
  • Дали на детето му е тешко да прави рими на едноставни зборови?
  • Дали ги скока малите зборови како што се во, на, кон, ама?
  • Дали испушта букви при читањето?
  • Дали успева да каже прва и последна буква на изговорен збор од друго лице?
  • Дали детето може да ги изговори сите букви од азбуката без пеење?
  • Дали детето може да повтори наназад три броја кои вие сте ги кажале или три збора?
Повеќе...
 
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПЛАГИЈАТ КУРС ЗА БРЗО ЧИТАЊЕ Е-пошта
Почитувани посетители,

Ве известуваме дека од страна на центарот за обука Концепт, со кој имавме кратка соработка, има понуда за курс за Брзо читање во текот на февруари за кој тврдиме дека нивните предавачи немаат поминато обука за тренери и не ја познаваат методологијата на методот Брзо читање Power Reading. Напротив, без никаква деловна етика ќе се обидат да ви пласираат нешто за кое немаат експертиза.

Се оградуваме од квалитетот на услугата кој ќе биде понуден и ви стоиме на располагање за дополнителни информации.

 
Термини - по договор 2017 Е-пошта


Запишете се на семинарите за БРЗО ЧИТАЊЕ И УЧЕЊЕ во СКОПЈЕ во следните термини:

 

 

СЕМИНАР БРЗО ЧИТАЊЕ ( 7.900 денари)

 


Динамика на одржување:

четрвток-понеделник (17-20ч).
-------------------------------------------------------

СЕМИНАР БРЗО ЧИТАЊЕ ЗА ДЕЦА (9-12 години. 5.900 денари)

 

Динамика на одржување:

сабота и недела (10-14ч.) понеделник и вторник (17-20ч).
---------------------------------------------------

 

 

Динамика на одржување:

четврток-вторник (17-20ч.)

---------------------------------------------------

 

Динамика на одржување:

1 ден, сабота или недела (9-16ч.)

---------------------------------------------------

 


Динамика на одржување:

1 ден, сабота или недела (9-16ч.)

Место на одржување:


ул. Борка Талевски бр.17А, Скопје

(кај ОУ Ј.Х.Песталоци)

Повеќе...
 
КАКО СЕ ДЕФИНИРА ДИСЛЕКСИЈАТА? Е-пошта


Зборот дислексија настанала од грчкиот збор "dys" (што значи слаб, лош, непримерен) и зборот "lexsis" (јазик, збор). Дислексијата, според дефиницијата на Orton Dyslexia Society, е една од неколкуте тешкотии во учењето. Тоа е нарушување кое се однесува на јазикот од конституционално потекло кое се опишува со тешкотии во кодирањето на одредени зборови, а кои обично се резултат на недостаток од способност за фонолошка обработка. Тешкотиите во декодирањето на одредени зборови е неочекувана со оглед на возраста и другите когнитивни и академски способности; тие не се резултат на општите развојни и сензорни тешкотии. Дислексијата се огледува со различни потешкотии кај различни јазици, често вклучувајќи го и проблемот на учење на пишувањето покрај проблемот со читањето. (Orton Dyslexia Society Research Comittee,1996.)
Повеќе...
 
НОВ ПРЕГЛЕД НА СЕМИНАРИ ЗА БРЗО ЧИТАЊЕ И УЧЕЊЕ Е-пошта


Почитувани,

 


Ве известуваме дека од август промовираме нов распоред на семинарите за брзо читање и учење согласно со вашите барања за прилагодување на повеќе возрасни групи. Исто така, со ова излегуваме во пресрет на сите кои беа заинтересирани за еден семинар за брзо читање и учење. Ве покануваме да се запознаете со новиот преглед. Напоменуваме дека постои можност за индивидуален семинар за секој од долунаведените како и за закупување на термин.


1. СЕМИНАР БРЗО ЧИТАЊЕ (ВОЗРАСНИ), 20 часа. (Напомена: за група помала од 7 учесници, семинарот се изведува во 3 дена, 17 часа)2. СЕМИНАР БРЗО ЧИТАЊЕ ЗА ДЕЦА (9-12 год.), 14 часа.3. СЕМИНАР БРЗО ЧИТАЊЕ СО УЧЕЊЕ (за лица над 13 год.), 21 часа.4. СЕМИНАР БРЗО УЧЕЊЕ ЗА ДЕЦА (13-18 год.), 1 ден=7 часа.5. СЕМИНАР БРЗО УЧЕЊЕ ЗА СТУДЕНТИ, 1 ден=7 часа.


За повеќе информации обратете ни се на Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите или на 070/440-866.

 
Повеќе Артикли...
«ПочетокПред12345СледноКрај»

Лист 1 од 5